Crea’t col·labora amb Noupops

A partir d’avui Crea’t és botiga col·laboradora de Noupops.

 

Què és NOUPOPS ONG “hilo para la vida”?

Noupops és el representant de Oficial del Danish Octo Projet a España. 

Com neix el Danish Octo Project?

Tot va començar el Nadal del 2012, quan una petita lluitadora va arribar a aquest món nascuda per cesària d’urgències de manera prematura a Dinamarca. El seu pare es va posar en contacte amb la  bloguera i teixidora danesa Josefine, per què li fes un popet teixit que acompanyés, a la seva petitona recent nascuda, a la incubadora durant la llarga estància hosptalària. Josefine no va dubtar ni un moment i va teixir desseguidaun petit popet de ganxet. I el popet no va tardar a demostrar a tot el personal sanitari de l’hospital on era ingressada la petita, que era més que una joguina. Aviat van adonar-se que la petitona s’aferrava als tentacles del popet enlloc dels cables i tubs de l’interior de la incubadora, cosa que reduia, de manera considerable, els accident als que estaven acostumats. I també van observar que la petita semblava sentir-se més tranquil·la i calmada. 

Aquest popet va ser el primer de molts (en unes setmanes en van arribar 168 més a la unitat de neonatologia) i així va ser com, només dues setmanes després, va neixer  el Danish Octo Projet de Spruttegruppen dk. A dia d’avui s’han entregat de forma totalment gratuita més de 26700 pops en 17 hospitals Danesos adherits a aquest bonic projecte. 

 Com va nèixer NOUPOPS?

Després de l’èxit demostrat que el projecte va tenir a Dinamarca, aquesta fabulosa iniciativa es va extendre fronteres enllà i ara mateix, cinc anys després d’aquell petit popet, hi ha diferents grups relacionats amb el Danis Octo Project en multitud de paisos de tot el mon. Suecia, França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Luxemburg, Noruega, Holanda, Bèlgica, Rumanía, Canadà….. i també Espanya i Catalunya. El febrer del 2017  es va fundar NOUPOPS ONG “hilo para la vida”, gràcies a la seva presidenta Silvia Moragón. Aquesta associació compta amb una sòlida esrutura amb protocols de seguretat i actuació molt estrictes. Gràcies al treball ben fet i la perseverança avui és tot un referent tant a Espanya com a sud-america.

On van els popets NOUPOPS?

Els popets estan destinats exclusivament als nadons prematurs. Així ho determina la matriu danesa Stuppegruppen que és qui té els drets reservats sobre l’ús i distribució des mateixos. NO ES VENEN, i la seva comercialització és denunciada a Dinamarca. Desde Noupops són entregats de forma gratuita per Embaixadores Noupops autoritzades
centres hospitalaris amb unitats de neonatologia o UCIN’s pediàtriques ( sempre previ acord de cooperació pactat entre el centre hospitalari i l’associació).

Com pots col·laborar amb NOUPOPS a través de Crea’t

Crea’t és centre de recollida de Noupops. Això vol dir que pots porta els teus popets a la nostra botiga i nosaltres els fem arribar a Noupops.

Cada divendres a la tarda pots venir a Crea’t a teixir popets. Nosaltres t’ensenyem a realitzar el popet sense cap cost.

Només necessites el material, el ganxet del 2,5 i comprar la madeixa o portar-la de casa (ha de ser un cotó autoritzat per Noupops.

A la seva pàgina web podràs trobar tots els cotons autoritzats https://www.noupops.org/iniciativa-noupops/).

Un cop acabat el popet l’enviem a Noupops que s’encarrega de passar totes la proves, de cosit i d’esterilització.

Els hi fa arribar als hospitals que més ho necessiten.

Pots veure tota la informació sobre Noupops a https://www.noupops.org/

Per apuntar-te al taller: http://creatama.cat/popets-solidaris/