PREGUNTES FREQÜENTS

sobre el Curs de “Ganxet en Anglès a la Youtube”

a Crea’t a Mà, exclusivament, per la tallerista Lissa Burkholder

 

QUESTION: Is this an English class?
ANSWER: No, it isn’t.
PREGUNTA: És això una classe d’anglès?
RESPOSTA: No, en absolut. No estarem estudiant anglès; estarem estudiant un disseny de ganxet i com clonar-lo, com fer-lo amb les nostres mans amb la llana o fil que hem escollit.

Q: Do I have to speak English in the session?
P: He de parlar en anglès a la sessió?
R: No, tampoc, en absolut. Estarem estudiant i copiant amb la nostra llana un disseny de ganxet, guiats per un vídeo de Youtube que sí, efectivament, està narrat en anglès. Però totes les vostres preguntes i dubtes es poden dirigir a la tallerista en català o en castellà. La Lissa és nativa en anglès (EUA), amb fluidesa en castellà i català.

P: He de venir amb algun nivell d’anglès previament assolit, o alguna competència?

R: No, tampoc. És a dir, es tracta molt poc d’un nivell de coneixements concrets o acadèmics, i molt més d’una actitud mental. Un anglès de supervivència viatjant seria suficient – sempre acompanyat de la ment oberta, i de paciència amb si mateixa. Si alguna vegada vas al cinema en versió original amb
subtítols, fent l’esforç d’entendre, això indicaria l’actitud recomanable.

P: He de venir amb algun nivell de competència fent ganxet?

R: No. Senzillament, a l’inscriure’t, deixa’ns saber si ets neòfita.

P. Que passarà durant les tres hores del taller? Estaré avorrida? Estaré perduda?
R: No, i no. La seqüència d’activitats:

A. Introducció – Vocabulari. Uns quants substantius essencials—YARN, HOOK, STITCH, LOOP, SINGLE CROCHET, FRONT POST DOUBLE CROCHET, depenent del cas.

B. Visionat VÍDEO – Verbs, expressions, i mans a l’obra. El video s’engegarà, es pararà, es rebobinarà tot el necessari perquè tothom estigui avançant pel bon camí.

C. La pausa. THE BREAK. Moure les cames, beure aigua, delectar una gal·leta, donar un descans al cervell i a la vista – i refrescar la musculatura de les mans amb uns exercicis i contrapostures que la tallerista coneix.

D. Continuar amb el projecte, amb vídeo o sense.

E. Consultes sobre l’obra a desenvolupar a la sessió següent.

P. He de fer “deures”?

Q: Do I need to do homework?

YES — si comparteixes l’objectiu d’arribar a ser autònoma entenent i seguint videos de ganxet en anglès. Seran molt clars: En els dies posteriors a la sessió, rebràs un e-mail amb links al vídeo del projecte, i a altres vídeos que t’expliquen tècniques ja emprades, o a punt de ser incloses. Hauries de repassar-los, almenys dues vegades a la setmana i a velocitats variades.

Estan pensats sis projectes diferents al llarg del temps, amb una periodicitat de dos mesos. Desprès d’haver participat en les sis sessions, i d’haver fet els deures amb una certa constància, inevitablement notaràs una millora reveladora en la teva comprensió que t’obrirà portes, tot i havent-t’ho passat bé.

 

 

Tallers a la Youtube:

14/06/19:  The Moebius Strip Hat – Crochet-Along 

12/04/2019: The Cloister Shells Shawl – Xal de petxines, en anglès

05/04/19: Learn to Crochet in English – Curs d’inicació al ganxet en anglès