Em fa molta il·lusió poder oferir la llana Xisqueta

logo-xisqueta3

 

L’Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d’economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l’aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta, raça de protecció especial, i catalogada en perill d’extinció fins al 2009. El resultat: la formació d’artesans i artesanes; el desenvolupament d’una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d’innovació i la revalorització de l’ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d’on sorgeix l’Escola de Pastors de Catalunya.

 

Obrador Xisqueta és la primera entitat a nivell estatal que ha recuperat la llana d’ovelles de races autòctones per a fer-ne una producció de llanes filades i a granel per a la seva venda, i on s’hi han implicat 25 pastores i pastores del Pirineu que treballen amb la raça Xisqueta.

 

A Crea’t podràs trobar aquesta llana en color Natural, sense tenyir o bé llana tenyida amb tint natural. Les varietats de plantes utilitzades acostumen a ser locals, tot i que també treballen amb insectes com la cotxinilla o l’escorça de l’arbre “palo campetxe”.

Xisqueta Crea't 2

Vine a veure-la, sense compromís.